MoreKnig.org

Остання збірка

Добавлено: 22 июнь 2018, 12:16. Просмотров: 1 243
Роберт Шеклі

Остання збірка

Зелений пес

Київ 2006

ISBN 966-365-097-4

Переклад українською Р. Ткачук

На 76-му році обірвалося життя відомого американського фантаста Роберта Шеклі. Договір на український переклад було підписано у квітні 2005 року під час візиту до Києва, який став для письменника останнім.

Світлій памуяті Роберта Шеклі присвячується "Остання збірка". Роберт Шеклі (Robert Sheckley) — класик світової фантастики. Його перу належать понад два десятки романів, серед яких "Варіанти вибору", "Корпорація "Безсмертя", "Квиток на планету Транай", і стільки ж збірок оповідань.

Шеклі зовсім не ординарний фантаст, що пише про замки, драконів та нові галактики. В його оповіданнях завжди присутній натяк, добрий жарт і відсилання до Великої Літератури. Майстер гумористичної та сатиричної фантастики, засновник наукової фантастики в США, письменник, оригінальний стиль якого яскраво вирізняється на фоні творів його сучасників — Роберт Шеклі зумів поєднати непоєднуване. Репутацію успішного фантаста американському письменнику принесли оповідання, написані, в основному, наприкінці 1950-х. Тут серйозну тематику поєднано з веселими та добрими зарисовками життя, напруга дії невпинно зростає, і в кінці на читача чекає фірмова несподіванка. Плюс потужний заряд філософії дзен-будизму, соліпсизму та зображенням змінених станів свідомості. І це не просто вигадка. Сам автор багато з цих станів спробував на собі.
Скачать или читать онлайн
  • Скачать книгу
Скачать: ostannya-zbrka.fb2
Размер файла: 1,12 Mb
Чем читать этот формат книги
Скачать: ostannya-zbrka.rtf
Размер файла: 933,21 Kb
Чем читать этот формат книги
Скачать: ostannya-zbrka.txt
Размер файла: 579,88 Kb
Чем читать этот формат книги

Добавить отзыв или комментарий:
Введите код с картинки:*
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив